Warsztaty z Jedzenia do rzeczy

Czy manifest DOGME 95 miał wpływ na nagrodzoną kuchnię Atelier Amaro? Na to pytanie odpowiedzi szukali uczestnicy warsztatów prowadzonych przez autorów bloga jedzeniadorzeczy.pl.


Podczas warsztatów uczestnicy gotując na deskach Epicurean z serii smakosza przyrządzili wyjątkowe dania, czepiąc z kuchni staropolskiej: polski chleb z orzechami i czarnuszką, pstrąga z wiśniami i bobem oraz sezamki z amarantusa w karmelu z kawą zbożową.  
Warsztaty poprowadził wyjątkowy duet - Michał Wacław i Łukasz Wasyliszyn. Pionierzy wrocławskiego Restaurant Day, twórcy bloga kulinarnego łączącego gotowanie, sztukę oraz historię.
„Kuchnia to nie tylko przepisy. Dla nas to poszukiwanie smaków ale także historia, design i przede wszystkim ludzie.Wyznajemy zasadę – zero kompromisów w kuchni – a więc nie uznajemy półśrodków i podróbek. Badamy historię, szczególnie naszego niesamowitego miasta Wrocławia, ale i odkrywamy nowe obszary oraz eksperymentujemy ze smakami, fakturami i ich połączeniami.”